ACADEMIA OUTDOOR ALPIN

TURA CAIAC ARAD – PECICA

Se pleacă dimineața de pe o plajă de lângă Mureș, în zona pădurii Ceala, Arad, și se vâslește în aval pentru aproximativ 4 ore până la Pecica.  

Cost

150RON/ persoană

PARTICIPANȚI

  • grup de minim 4 persoane
  • Adulti, familii cu copii, tineri, varsta minima 13 ani
  • 7 caiace disponibile

CE FACEM?

  • La plecare in tura pe Mureș  Arad – Pecica scurt instructaj cu privire la reguli de bază, echipament, siguranță. Fiecare participant va primi echipamentul necesar: padela, caiac de tură foarte stabil și vesta de salvare.
  • O scurtă încălzire pentru a ne pregăti pentru activitate.
  • Acomodare pe apa cu padela și caiacul, informații privind tehnica vâslitului.
  • Ne vom deplasa pe apă în grup, sub coordonarea trainerului.
  • Vom face pauze pe insule sau plaje pe parcursul râului.
  • Vom observa peisajele specifice zonei de luncă și mulțimea de păsări ce trăiesc aici, primind informații din partea trainerului.
  • La sosire vom putea face o pauză mai lungă, pentru relaxare la Taverna Pecicană, opțional se poate servi și masa.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE TURA PE MUREȘ ARAD – PECICA

O experiență anterioară gen „Descopera caiacul la Ghioroc” poate fi utilă, dar nu absolut necesară. Sunt perioade în care Mureșul este mic și curenții aproape inexistenți astfel încât aceasta poate să fie prima ta întâlnire cu apa, caiacul și padela. Trainerii noștri îți vor furniza toate informațiile tehnice, astfel încât să îți asigure confortul și siguranța.

Am avut de-a lungul timpului mulți participanți pentru care acesta a fost primul contact cu un caiac și s-au descurcat de minune.  Trainerii noștri îți vor asigura tot suportul astfel încât să prevină riscurile și să te ajute să ai o experiență pozitivă. Te provocăm să ieși din zona de confort!

Caiacele noastre sunt extrem de stabile și ușor de manevrat. Oricum, încă de la început, vei fi instruit asupra modului în care trebuie să reacționezi  în situația în care vei reuși “performanța” de a te răsturna. De asemenea vei purta și vestă de salvare pe tot parcursul activității astfel încât riscurile să fie reduse.

Cunoștințe minime de înot sunt recomandate. Pentru siguranța ta, pe parcursul activităților, vei purta o vestă de salvare.

Îmbrăcăminte și încălțăminte lejeră, confecționate dintr-un material care se poate usca rapid. Pentru zilele însorite este recomandată o șapcă, iar pantru cele mai reci sau cu vânt un windstopper.

Pentru o zi cu caiacul pe apă sunt lucruri esențiale care nu trebuiesc să lipsească: o sticlă cu 2 l apă, cremă și ochelari de soare, un schimb de haine și încălțăminte uscate, un rucsăcel pentru cele de mai înainte, o gustare.

Tura Mures Arad Pecica
caiac raul Mures Arad Pecica
Tura pe Mures Arad Pecica

PROGRAMEAZĂ TURA TA CU CAIACUL

Ești interesat de acest program? Trimite-ne un mesaj și putem programa împreună o ieșire pe apă.